Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Για πρώτη φορά στον Πειραιά οι νέες μαμάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα baby & mama yoga. Ο Πολυχώρος «Φως Τέχνη & Σώμα» (Πραξιτέλους 179) διοργανώνει το πρώτο ανοιχτό σεμινάριο baby yoga, που θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα κύκλο 6 μαθημάτων.
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, η Yogamama, έχοντας εκπαιδευτεί από την ίδια τη Francoise Freedman, του ιδρύματος που καθιέρωσε την περιγεννητική και baby yoga BIRTHLIGHT, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της αγκαλιάς και του χαδιού, του τραγουδιού και της χαράς. Θα αγκαλιάσει τις νέες μαμάδες σε ένα καταφύγιο αγάπης όπου κανένας δεν κρίνεται. Θα είναι ένας κύκλος γυναικών αφιερωμένος στο «κλείσιμο» της εμπειρίας του τοκετού και στο άνοιγμα στη μητρότητα.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν baby massage, baby yoga και όλα τα εργαλεία της Yoga για την ψυχοσωματική κάλυψη της μάνας μετά τη γέννα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μητέρες θα μπορούν να ταΐζουν, να θηλάζουν, να αλλάζουν και να κοιμίζουν τα μωράκια τους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μωρά 0 έως 10 μηνών και τις μαμάδες τους.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα baby & mαma ενεργοποιούνται όλα τα συστήματα του βρεφικού σώματος, συμπεριλαμβανομένου του πεπτικού και νευρικού και δίνεται αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση των κολικών, της δυσκοιλιότητας και των εποχιακών κρυωμάτων. Με τραγούδι και μουσική τα μωρά λαμβάνουν μέσα σε μια ώρα όλη τη φυσική δραστηριότητα και φροντίδα που θα λάμβαναν σε μία μέρα, κάνοντας «παραγωγικό» το χρόνο μαμάς και μωρού μαζί. Mέσα από την επικοινωνία της αγκαλιάς, του αγγίγματος και του τραγουδιού η μαμά μαθαίνει καλύτερα το μωρό της και τους τρόπους να «διαβάζει» τις ανάγκες του. Η μαμά μαθαίνει να «ακούει» το μωρό της.
Χαλαρή μαμά σημαίνει ήρεμο μωρό. Η μαμά μαθαίνει να θεραπεύει τους αποκαμωμένους απο την εγκυμοσύνη και τον τοκετό μυς της μέσω της αναπνοής. Εξαγνίζονται τα ταλαιπωρημένα όργανα και επαναφέρονται ομαλά στη θέση τους. Η μήτρα και η τομή (σε περίπτωση καισαρικής) αγκαλιάζονται και εξισσοροπούνται οι ορμόνες που καθορίζουν τη διάθεση. Η φροντίδα του εσωτερικού της κορμιού αντανακλάται στη διάθεση της και προχωράει με πιο δυνατό «στομάχι «στις αυξανόμενες ανάγκες του νέου της ρόλου .
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 42.97.888.


Δεν υπάρχουν σχόλια: