Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Διαλογιζόμαστε «χωρίς νου», γνωρίζοντας το Μυστικό Ρόδο


Διαλογιζόμαστε «χωρίς νου», γνωρίζοντας το Μυστικό Ρόδο


Σεμινάριο τριών ειδών διαλογισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου από τις 11.00- 2.30 στον Πολυχώρο «ΦΩΣ τέχνη & σώμα» (Πραξιτέλους 179).
Όταν δεν κάνεις απολύτως τίποτα, όταν όλη η δραστηριότητα έχει πάψει και εσύ απλώς υπάρχεις, αυτό είναι διαλογισμός. Όποτε μπορείς να βρεις χρόνο για να υπάρχεις, απλώς αποδεσμεύσου από κάθε είδους δράση. Η σκέψη είναι δράση, η συγκέντρωση είναι δράση, η περισυλλογή είναι δράση. Ακόμα και αν για μια στιγμή δεν κάνεις τίποτα και βρίσκεσαι απλώς στο κέντρο σου, εντελώς χαλαρός αυτό είναι διαλογισμός.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλογιστούν με τρεις τρόπους:
Πρώτος Διαλογισμός- Χωρίς Νου που σημαίνει ευφυΐα. Αυτός ο διαλογισμός καθαρίζει τον νου απ’όλα τα άχρηστα πράγματα που έχουν συσσωρευτεί εκεί. Το πρώτο μέρος αποτελείται από ασυνάρτητα λόγια, για 30’ μιλάς ακαταλαβίστικα. Στο δεύτερο μέρος παρατηρείς. Οι σκέψεις θα προσπαθήσουν να σε «ρίξουν» στο μέλλον ή στο παρελθόν. Εσύ μένεις στο παρόν παρατηρώντας.
Δεύτερος Διαλογισμός- Μυστικό Ρόδο: Ο συμβολισμός του Μυστικού Ρόδου είναι ότι αν ο άνθρωπος φροντίζει το σπόρο με τον οποίο έχει γεννηθεί, ώσπου ο σπόρος να μπορέσει ν’αρχίσει να αναπτύσσεται , τότε η ύπαρξή σου ανθίζει και ανοίγει όλα της τα πέταλά της. Το πρώτο μέρος (20’) περιλαμβάνει γέλιο χωρίς λόγο και θα ακολουθήσει κλάμα για άλλα 20’ προκειμένου να απελευθερωθεί καταπιεσμένος πόνος. Στο τρίτο μέρος (20’) είναι η σιωπή της παρατήρησης. Ο συγκεκριμένος διαλογισμός αποτελεί μικρογραφία διαλογισμού που διαρκεί 21 μέρες και στόχο έχει να καθαρίσει τραυματικά συναισθήματα από την παιδική ηλικία.
Τρίτος Διαλογισμός: Για 40’ παρατηρούμε την αναπνοή μας χωρίς να επεμβαίνουμε σ’αυτή. Ακολουθεί 15’ περπάτημα με στόχο να αποκτήσουμε επίγνωση σ’αυτό που κάνουμε και στο τέλος αφηνόμαστε για 5’ στη σιωπή.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στον Πολυχώρο «ΦΩΣ τέχνη & σώμα»( τηλ. 210 4297888 , Πραξιτέλους 179).
Υπεύθυνος σεμιναρίου: Νικόλαος Μπουνίτσης.
Κόστος συμμετοχής : 15 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: