Δευτέρα 13 Απριλίου 2009


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΦΩΣ»
Η Πειραματική Ομάδα Ελεύθερης Έκφρασης «ΦΩΣ» είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα η οποία αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον χορό , την κίνηση και την ελεύθερη έκφραση χωρίς να φέρουν τον τίτλο του επαγγελματία καλλιτέχνη αλλά με την κατάθεση της ψυχής τους κάνουν τους άλλους να ονειρεύονται.



Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη του χορού. Βασισμένη σε μια ιδέα της δασκάλας χορού Μαριάννας Παπαδοπούλου , υπεύθυνη Πολυχώρου «ΦΩΣ», η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους ηλικίας 9 έως 60 ετών. Κάποιοι απ’αυτούς δεν έχουν καμία προηγούμενη επαφή με το χορό αλλά μέσα απ’αυτή την ιδέα της Πειραματικής Ομάδας χορού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τεχνικές και μεθόδους έκφρασης ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι καλλιτέχνες του εαυτού τους!
Στην ομάδα επίσης συμμετέχει εθελοντικά ο μαέστρος ενορχηστρωτής Νίκος Κούρος και ο Παναγιώτης Μαρίνος επαγγελματίας ηθοποιός. Η ομάδα δεν διεκδικεί καμία θέση στο καλλιτεχνικό χορευτικό στερέωμα αλλά διεκδικεί την ελευθερία της έκφρασης της ψυχής μέσα από τον χορό. Δάσκαλοι, μαθητές, δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και χορευτές δημιούργησαν την πρώτη Πειραματική Ομάδα Χορού στην Ελλάδα η οποία αποτελείται από μη χορευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO και μέλος του ΕΚΕΘΕΧ (Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού).
Η Πειραματική Ομάδα Χορού «ΦΩΣ» το 2008 παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Όνομα». Η συγκεκριμένη παράσταση επιχείρησε να δώσει την πραγματική εικόνα του εαυτού μας και των πραγμάτων γύρω μας. Επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει τη γυναικεία ταυτότητα που σχετίζεται με το σώμα, τον τρόπο που χρησιμοποιείται, προβάλλεται, βιώνεται μέσα από μια διαδικασία προσωπικούδιαλόγου. Οι Γυναίκες Χωρίς Όνομα είναι οι γυναίκες που έμαθαν να προσαρμόζονται σ’έναν κόσμο βασισμένο στις αντρικές ηθικές αξίες, γυναίκες που έμαθαν να τετραγωνίζουν τη λογική τους. Είναι όμως και γυναίκες που προτείνουν τρόπους δυναμικής έκφρασης της θηλυκής ενέργειας για να γεμίσουν με συναισθήματα και προσδοκίες που θα τις βοηθήσουν να γίνουν καλύτερες, να αισθανθούν λατρεμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκαν τρεις παραστάσεις στο Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου στον Πειραιά και μια στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας. Η παράσταση απέσπασε θετικά σχόλια από τα ΜΜΕ αλλά και το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: