Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010


Ανοιχτό σεμινάριο «ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ»


Δωρεάν σεμινάριο «ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον Πολυχώρο «ΦΩΣ τέχνη & σώμα». Όταν η αίσθηση, η φαντασία και η σκέψη υπάρχουν, αντιλαμβάνομαι ότι κινούμαι, αναπνέω, χαμογελάω, ηχώ, ομιλώ…ΥΠΑΡΧΩ! Στο σεμινάριο «Σώματος Περίπλους» οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη χρησιμότητα της αναπνοής, διερευνούν το πόσο απαραίτητο και ζωτικό είναι να χαμογελάμε στα όργανά μας, μαθαίνουν θεραπευτικούς ήχους προ-λαμβάνοντας ασθένειες ή και πόνους, παρατηρούν την κίνησή τους και αποκτούν μυϊκή χαλάρωση και ευεξία.Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

Χρησιμότητα της αναπνοής
Απαντάμε στα ερωτήματα όπως: Αναπνέω σωστά; Στέκομαι σωστά; Περπατώ σωστά; Πως η κακή χρήση της Σπονδυλικής Στήλης δημιουργεί μυϊκούς πόνους ή σύνδρομα. Μιλάω σωστά; Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι άλλοι ; Γιατί δημιουργούνται παρεξηγήσεις & θυμώνω τόσο συχνά με τους γύρω μου ; Σκέφτομαι συνέχεια κι αυτό με κουράζει. Τι μπορώ να κάνω; Πως μπορώ να βρω την εσωτερική αρμονία μέσα μου;

Εσωτερικό χαμόγελο

Με αυτά τα σεμινάρια διερευνούμε πόσο απαραίτητο και ζωτικό είναι να χαμογελάμε στα όργανά μας. Στους πνεύμονες, στην καρδιά, στο στομάχι, στην Σπονδυλική Στήλη, στους αδένες. Ας θυμηθούμε τις φορές που υπήρξαμε θυμωμένοι ή αγχωμένοι τι μας είχε συμβεί. Ίσως είχαμε δυσπεψία, γρήγορους καρδιακούς παλμούς, κακή διάθεση, με λίγα λόγια οι αισθήσεις μας ήταν “κλειστές”. Με το εσωτερικό χαμόγελο χαλαρώνει το σώμα, διατηρείται σε καλή ενεργειακή κατάσταση, είναι σε εγρήγορση και απελευθερώνει όλη τη θετική ενέργεια του, έτοιμη για δράση. Τα σεμινάρια αυτά αφορούν όλους και ιδιαίτερα νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

Θεραπευτικοί ήχοι

Στην Κινέζικη Ιατρική ανακαλύφθηκε ότι ένα υγιές όργανο δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Με τους 6 θεραπευτικούς ήχους προκαλούνται οι σωστές συχνότητες για να κρατούν τα όργανα σε καλή κατάσταση προ-λαμβάνοντας ασθένειες ή και πόνους. Οι σημερινές συνθήκες ζωής στην πόλη δημιουργούν πολλών ειδών μαγνητικά κύματα που διεγείρουν δυσμενώς τα όργανά μας, αρνητική ενέργεια παγιδεύεται εκεί, τα όργανά μας, αρνητική ενέργεια παγιδεύεται εκεί, τα όργανά μας υπερθερμαί-νονται δημιουργώντας περισσότερη συγκινησιακή ενέργεια δηλαδή stress. Mε τους 6 θεραπευτικούς ήχους απελευ-θερώνεται αυτή η ενέργεια, επέρχεται δροσιά στα όργανα και τα φέρει στην κανονική τους Θερμοκρασία, ώστε να λειτουργούν σωστά.


Παρατηρώ την κίνησή μου

Μεταδίδουμε πληροφορίες στο κινητικό νευρικό μας σύστημα, το οποίον με την σειρά του συνειδητοποιεί και μας οδηγεί σε νέους ή ξεχασμένους τρόπους λειτουργίας ή κίνησης.
Ενδείκνυται για μυϊκή χαλάρωση, ευεξία και για άμεση επίδραση σε πόνους (αυχενικών,οσφυϊκών συνδρόμων κλπ).

Υπεύθυνη του σεμιναρίου είναι η Βούλα Ξύκη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πολυχώρο «ΦΩΣ τέχνη & σώμα» (Πραξιτέλους 179, τηλ. 210 4297888).

Δεν υπάρχουν σχόλια: