Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΩΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Έχοντας ως βασικό γνώμονα ότι η μουσική είναι δύναμη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πνευματική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη του ατόμου ο Πολυχώρος «Φως» προχώρησε στη δημιουργία του «Ωδικού Δικτύου». Στόχος του να βοηθήσει εκείνους που θέλουν να διεισδύσουν προοδευτικά στον κόσμο των ήχων, να καλλιεργήσει το μουσικό αισθητήριό τους με την κατανόηση και χρήση ηχητικών συνόλων ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη των φυσικών μουσικών ικανοτήτων τους που θα τους οδηγήσει να απολαμβάνουν και να δημιουργούν μουσική.

Με σοβαρότητα, ευθύνη, εμπειρία και γνώση ο μαέστρος και ενορχηστρωτής Νίκος Κούρος θα διδάσκει πιάνο- αρμόνιο, ακορντεόν, ενορχήστρωση και τραγούδι (ελληνικό ρεπερτόριο). Ο ίδιος με την εμπειρία που έχει στα στούντιο ηχογράφησης, στους χώρους μουσικής παραγωγής, στις συναυλίες, διαθέτει την απαραίτητη διδακτική εμπειρία ώστε να αναπτύξει την μουσική ικανότητα των ενδιαφερομένων. Ακόμη θα πραγματοποιούνται ομαδικά μαθήματα σε γκρουπ τα οποία περιλαμβάνουν: Θεωρία της μουσικής, σολφέζ, μουσική υπαγόρευση (Dictee), Αρμονία, Μορφολογία της Μουσικής, Prima Vista.

Τα προγράμματα σπουδών είναι κατανοητά και προσαρμοσμένα στην κάλυψη των αναγκών της μουσικής τέχνης και παρέχουν ένα οργανωμένο πλήρες σύστημα που εξασφαλίζει την απόκτηση πτυχίου. Απευθύνονται σε αρχάριους, ερασιτέχνες, αυτοδίδακτους μουσικούς και επαγγελματίες με σκοπό:
Να αναπτύξουν την ακουστική και μουσική ικανότητα
Να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο αναπαράγοντας μουσική στο μέτρο των δυνατοτήτων τους χρησιμοποιώντας τη φωνή και μουσικά όργανα
Να χρησιμοποιούν τη μουσική για να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα συνεργασίας επικοινωνίας και αυτοπειθαρχίας.
Να αναπτύξουν την ευαισθησία τους

Η ενασχόληση με τη μουσική δίνει την ευκαιρία να απελευθερωθούν οι πραγματικές ικανότητες και να αποκτηθεί ο έλεγχος και συντονισμός των κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: